Index Vakbarát Hírportál

Elárulta a román érsek, hogy miért repesztett 235 kilométer per órával az autópályán

2022. december 22., csütörtök 10:13

Azért hajtott a sofőrje 235 kilométer per órával az autópályán, mert oda kellett érnie a misére – ezzel védekezett egy román ortodox érsek, miután gyorshajtáson kapták.

Teodosie konstancai ortodox érseket még augusztusban kapták gyorshajtáson. A járművet nem ő vezette, hanem a sofőrje, akit az incidens után a rendőrség 2900 lejre (aktuális árfolyamon számítva 232 ezer forintra) bírságolta meg, emellett pedig a jogosítványát is bevonták 4 hónapra.

Az viszont a nyáron még nem derült ki, hogy pontosan hova is sietett ennyire az érsek. A román sajtó  szerint Teodosie egy szerdai sajtótájékoztatón megszólalt az esetről, és elmondta: ő maga utasította a sofőrjét, hogy „tartsa a tempót”, méghozzá azért,

mert oda kellett érniük a misére.

Arra a kérdésre, hogy tudta-e, mennyivel mennek, az érsek azt mondta: nem, mert nem szokott ránézni a kilométerórára, és csak az érdekelte, hogy odaérjen az istentiszteletre.

Az érseknek már korábban is több botránya volt Romániában. A koronavírus-járvány és a korlátozások idején például maszkviselés nélkül tartottak istentiszteletet a híveivel, arra hivatkozva, hogy ezzel elűzik a vírust.

 (Borítókép:  Teodosie román ortodox érsek 2022. január 6-án.  Fotó:  MTI / EPA / Robert Ghement)

Rovatok