Index Vakbarát Hírportál

Vlagyimir Putyinból Télapó lett

2022. december 23., péntek 05:56

Az orosz közösségi médiában egy propagandavideó terjed, amelyben Mikulásként ábrázolják az elnököt, Vlagyimir Putyint.

Az interneten futótűzként terjedő felvétel, amelyet a Signal produkciós cég készített, Nyugat-ellenes elemeket tartalmaz, ami az oroszok Európával és az Egyesült Államokkal kapcsolatos előítéleteiből táplálkozik.

A videóban Mikulásként tűnik fel Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin, aki többek között egy gyermek azonos nemű szüleinek fényképét anyára és apjára cseréli.

Ahogy azt a felvételen láthatjuk, egy kisfiú, aki lánynak van öltöztetve, épp levelet ír és rajzol a Mikulásnak, akitől fiújátékokat, illetve anyát és apát kér. Sőt a készítők odáig mentek, hogy úgy állították be a szülőket, mintha akarata ellenére nevelnék lányként gyermeküket – írja a Daily Mail.

A videón megmutatják például a kisfiú otthonában lévő könyveket, amelyek némelyike arról szól, milyen érzés homoszexuálisként felnőni. A gyermek a levelét végül a kandallóhoz rögzített zokniba dobja be, majd a rózsaszín pizsamájában lefekszik aludni a kanapéra. Ekkora bukkan fel a Mikulás – aki megszólalásig hasonlít Putyinra –, majd felcsendül Csajkovszkij A diótörője.

A Télapó ezt követően elkezdi lecserélni a dekorációt a szobában, illetve a lányruhába öltöztetett kisfiúnak focilabdát, játék autót és dobfelszerelést ad ajándékba. A falra szegez egy keresztet, illetve a gyermek azon kívánságát is valóra váltja, miszerint apát és anyát szeretne. A klip utolsó pillanataiban pedig megmutatják, amint a kisfiú felébred, míg az álruhába bújt Putyin az ablakból nézi az örömködést. 

(Borítókép: Vlagyimir Putyin 2022. december 22-én. Fotó: Sputnik / Sergey Guneev / Pool / Reuters)

Rovatok