Index Vakbarát Hírportál

Videón, ahogy a lavina elsodor tíz síelőt Ausztriában

2022. december 26., hétfő 12:07

Egy síelő a telefonjával rögzítette a katasztrófa pillanatait, az osztrák hatóságok az ő felvétele alapján feltételezték, hogy tíz síelő került bajba. Végül mindenkit sikerült kimenteni a hó alól.

Mint megírtuk, vasárnap délután három óra magasságában lavina zúdult le a 2720 méter magas Trittkopf hegycsúcs térségében. Az osztrák hatóságok egy síelő videófelvétele alapján feltételezték, hogy tíz embert sodort el a hótömeg. A felvételen látható emberek közül hatan sértetlenül megúszták a szerencsétlenséget.

Most a TikTokon előkerült a videó, amely megörökítette a katasztrófa pillanatait:

A lavina négy embert temetett maga alá a Lech Zürs alpesi síterületen, mind a négyen megsérültek, egyikük állapota súlyos. Amikor a mentőakció elindult, még a legrosszabbtól tartottak az osztrák hatóságok. Az eltűnteket helikopterek, valamint keresőkutyák bevonásával keresték, a mentésben kétszáznál is többen vettek részt.

Egy embert sikerült élve, de sérülten kimenteni a hótömegek alól, őt az innsbrucki kórházba szállították légi úton. Egy másik síelőnek önerőből sikerült kiszabadulni a hó alól és eljutni Bludenz városának klinikájára. 

Végül az egész éjjel tartó mentés után hétfő reggel jött a bejelentés, hogy megtalálták az utolsó két eltűntet is, és mindenkit sikerült élve kimenteni.

Rovatok