Index Vakbarát Hírportál

Újabb orosz oligarcha halt meg, kiesett a hotel ablakából Indiában

2022. december 26., hétfő 16:37

Úgy tűnik, nem ér véget az orosz milliárdosokat sújtó halálozási hullám. Ezúttal az egykori leggazdagabb orosz képviselő vesztette életét két nappal barátja halála után, ugyanabban a szállodában.

Ezúttal Pavel Antonov holttestét találták meg indiai szállodája előtt a járdán. Állítólag kiesett második emeleti hotelszobája ablakából – legalábbis ezt közölte az indiai rendőrség. Ugyanennek a kelet-indiai városnak, Radzsagadának ugyanezen szállodájában halt meg szintén furcsa körülmények között két nappal ezelőtt Antonov egyik barátja, Vlagyimir Bugyenov.

A 65 éves Antonov Vlagyimir Putyin pártjának, az Egységes Oroszországnak volt a parlamenti képviselője, mégpedig a Vlagyimiri körzetben. Antonov és Bugyenov együtt érkezett nyaralásra Indiába. Bugyenovot szállodai szobájában találták holtan, barátja halála után Antonov állítólag mély depresszióba süllyedt.

Antonov arról is ismert volt, hogy ő volt a leggazdagabb orosz parlamenti képviselő.

Az elmúlt egy évben egymást követték a különös, furcsa, családirtással tarkított öngyilkosságok az orosz oligarchák körében, és elsősorban az energetikai szektorban tevékenykedők voltak veszélyben. Elég, ha arra gondolunk, hogy például szeptemberben Ravil Maganov, a Lukoil igazgatótanácsának elnöke zuhant ki a moszkvai Központi Kórház ötödik emeleti ablakából.

Ebben a cikkünkben összegyűjtöttük az idén szeptemberig történt különös haláleseteket az orosz oligarchák körében.

Rovatok