Index Vakbarát Hírportál

Jégpalotákat fotóztak Kanadában

2022. december 28., szerda 21:38

Az elmúlt időszakban Kanada nagy részét is rendkívüli fagy, erős szél és havazás sújtotta. Ennek következtében Ontario államban jégréteg borította be a házakat és az autókat.

A Kanadában tomboló extrém időjárás miatt minden épületet, autót és egyéb tárgyat vastag jégréteg borított be, amely a felcsapódó hullámoknak köszönhető. Ugyan az Ontario állambeli Crystal Beachen a látvány gyönyörű, sok háztartásban napokra áram nélkül maradtak a környéken élők, valamint fák dőltek ki, és villanyvezetékek rongálódtak meg.

Crystal Beach egyébként egy tóparti közösség Ontario államban, mely nevét a „kristálytiszta” vízviszonyokról kapta, amikor megalapították az Erie-tó északkeleti partján, Buffalóval szemben – írja az Időkép.

A „jégpalotákról” készült képeket a The Hendriks Team of Niagara tette közzé a Facebookon.

Mint arról beszámoltunk, az Egyesült Államok és Kanada nagy részét komoly hideg, erős szél és havazás sújtotta múlt hétvégén. Az egyik leginkább érintett állam New York volt, ahol egyes térségekben egy nap alatt több mint egy méter hó hullott vasárnap. A jelentős mennyiségű hó mellett a viharos erejű szél is rendkívül megnehezítette a mentők és a tűzoltók munkáját Buffalóban, ahol 18-an veszítették életüket.

(Borítókép: The Hendriks Team of Niagara / Facebook)

Rovatok