Index Vakbarát Hírportál

Többen meghaltak egy kaszinóban kitört tűzvészben Kambodzsában

2022. december 29., csütörtök 07:44

Legalább hét ember meghalt, több tucat pedig megsérült a nyugat-kambodzsai Poipet városának egyik kaszinójában keletkezett tűzben.

A tűz szerda éjfél körül keletkezett a Poipet városában található Grand Diamond City Casinóban – közölte a helyi rendőrség. A tűzben meghalt egyik áldozat thai állampolgár volt, 32 thaiföldi személyt pedig kórházban ápolnak – közölte Parinya Phothisat, a thaiföldi Sa Kaeo tartomány kormányzója.

Ötvenhárom ember megsérült, nyolcan pedig eltűntek. A közösségi médiában terjedő felvételeken az látható, hogy többen is az ablakokon keresztül próbáltak menekülni az égő épületből.

Ennek ellenére rengetegen rekedtek a lángok között, bár a katasztrófavédelem emberei és tűzoltók is megpróbáltak mindenkit kimenteni. A tűz a kaszinó konyhájában keletkezett. John Sagun a Holiday Palace Hotelben dolgozik, amely a Grand Diamond City Casino mögött található.

A Sky News megkeresésére elmondta: először azt hitte, hogy az ő munkahelye gyulladt ki, a kollégái mondták később, hogy a Grand Diamondban keletkezett a tűz. John Sagun elmondása szerint a Grand Diamondban volt egy Sky Bar a 17. emeleten, ahol nagyjából 40-50 ember ragadt fent. 

Ketten úgy haltak meg, hogy megpróbáltak leugrani 

– mesélte a férfi. 

Rovatok