Index Vakbarát Hírportál

Friss hírek érkeztek XVI. Benedek állapotáról

2022. december 29., csütörtök 15:17

Matteo Bruni, a Szentszéki Sajtóiroda igazgatója az újságíróknak elmondta, XVI. Benedek emeritus pápának sikerült pihennie, teljesen éber és tiszta, de állapota még mindig súlyos.

A Szentszéki Sajtóiroda igazgatója által kiadott közlemény szerint XVI. Benedek emeritus pápa állapota stabil  írja a Vatican News.

A nyugalmazott vatikáni pápának sikerült kipihennie magát tegnap este, teljesen tiszta és éber, bár állapota továbbra is súlyos, de helyzete jelenleg stabil

– árulta el Matteo Bruni az újságírók kérdéseire válaszolva.

Az első aggodalmak szerdán délelőtt merültek fel XVI. Benedekkel kapcsolatban, amikor Ferenc pápa általános audienciáját azzal a hívekhez intézett felhívással zárta, hogy imádkozzanak 95 éves elődjéért, aki mint mondta nagyon beteg.

Később egy amerikai vatikáni tudósító meg nem nevezett forrásokra hivatkozva arról tweetelt, hogy XVI. Benedek pápa veseelégtelenségbe szenved, a lengyel sajtó szerint pedig Ferenc pápa azért látogatta meg Benedeket, mert feladta neki az utolsó kenetet.

(Borítókép: XVI. Benedek pápa 2005. december 7-én a vatikáni Szent Péter téren tartott audienciája után. Fotó: Vincenzo Pinto / AFP)

Rovatok