Index Vakbarát Hírportál

XVI. Benedek veseelégtelenségben szenved

2022. december 29., csütörtök 05:47

Egy amerikai vatikáni tudósító meg nem nevezett forrásokra hivatkozva arról tweetelt, hogy XVI. Benedek pápa veseelégtelenségbe szenved, a lengyel sajtó szerint pedig Ferenc pápa azért látogatta meg Benedeket, mert feladta neki az utolsó kenetet.

Amint arról már az Index is beszámolt, Ferenc pápa szerdán imára szólított fel mindenkit, XVI. Benedek emeritus pápa ugyanis nagyon beteg.

A Vatikánból nem érkezett azonnali tájékoztatás XVI. Benedek egészségi állapotáról, és a vatikáni rezidenciájára érkező telefonhívásokra sem válaszoltak. A szentszéki sajtóközpontot vezető Matteo Bruni később megerősítette, hogy szerdán súlyosbodott XVI. Benedek egészségi állapota. A szóvivő a helyzetet a nyugalmazott pápa korával magyarázta, hozzátéve, hogy folyamatos orvosi ellenőrzés alatt áll.

Ferenc pápa ma reggel imát kért az emeritus pápáért. Ezzel kapcsolatban megerősíthetem, hogy az elmúlt néhány órában súlyosbodás következett be az egészségi állapotában, ami az életkorával függ össze. Az orvosok folyamatosan követik az egészségi állapotát. A ma reggeli általános kihallgatást követően Ferenc pápa ellátogatott a Mater Ecclesiae monostorba, hogy meglátogassa XVI. Benedeket. Imádkozzunk együtt az emeritus pápáért!

– mondta Matteo Bruni.

Edward Pentin amerikai vatikáni tudósító délutáni tweetjében arról számolt be, hogy a pápa súlyosbodó veseelégtelenségben szenved.

Ebben a posztban ugyan azt írta, hogy nemrégiben pacemakert ültettek be neki, de később helyesbített, hogy a sok évvel ezelőtti szívritmus-szabályozóját cserélték. A vatikáni forrás hangsúlyozta, hogy ez nem kapcsolódik a veseelégtelenséghez.

A lengyel Interia Wydarzenia arról ír, hogy Ferenc pápa azért látogatta meg XVI. Benedeket, mert feladta az utolsó kenetet neki.

(Borítókép: XVI. Benedek. Fotó: Angelo Carconi / MTI)

Rovatok