Index Vakbarát Hírportál

A fedélzeten szült, kényszerleszállást hajtott végre a gép

2022. december 30., péntek 18:08

Egy Birminghamből Bukarestbe tartó, menetrend szerinti gép kényszerleszállást hajtott végre a prágai Václav Havel repülőtéren péntek este, miután a fedélzetén egy nő fiúgyermeknek adott életet.

A prágai leszállás után az anyát és a gyermeket az orvosok fogadták, majd kórházba szállították, az őket ellátó személyzet szerint mindketten jól vannak. 

A prágai repülőtér hajnali 1 óra 14 perckor kapott tájékoztatást egy Nagy-Britanniából Romániába tartó repülőgéptől, amely kényszerleszállásra kért engedélyt egy fedélzeten való születés miatt. 12 perc múlva jött a hír, hogy az anya és az újszülött fiú is jól van. Nem sokkal hajnali fél három után a gép Prágában szállt le, a nőt és az újszülöttet pedig kórházba szállították, majd 2 óra 17 perckor a gép folytatta útját Bukarest felé.

A fiú, aki éjszaka született a gép fedélzetén, 2,75 kilogramm súlyú és 47 centiméter magas. Az anya román, mindketten jól voltak a leszállás után, a mentők ellátták őket. Gratulálunk az édesanyának, és sok boldog évet kívánunk a kis utazónak is

– köszöntötte a mentőszolgálat az újszülöttet és az édesanyát az MTI híradása szerint.

(Borítókép: Milan Jaros / Bloomberg / Getty Images)

Rovatok