Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor az olasz tengerparton lazított egyet

2023. január 4., szerda 15:07

A miniszterelnök a Róma közelében található Ostiában ebédelt kedd délután, amiről több fotó és videó készült.

Orbán Viktor azért utazott Olaszországba a minap, hogy lerója tiszteletét a nemrég elhunyt XVI. Benedek pápa előtt. A miniszterelnök Vatikánban tett látogatásáról itt számoltunk be.

A kormányfő azonban a hivatalos út mellett a pihenésre is szakított egy kis időt. Az olasz sajtó számolt be arról, hogy a tengerparti Ostia városának egyik legjobb éttermében, a La Busollában szúrták ki a miniszterelnököt.

Canale Dieci tévécsatorna hírportálja szerint a miniszterelnök feleségével és több diplomatával együtt érkezett a (látogatásuk idején) rendőrök által is őrzött étterembe, ahol a tulajdonos fogadta őket, és a neje egy virágcsokrot is kapott. A vendéglátóhelyen videó is készült Orbán Viktorról, emellett pedig többen is szelfit kértek tőle, amitől nem zárkózott el.

A Canale Dieci szerint Orbán Viktor megfogadta a séf javaslatát, és

ELŐÉTELKÉNT NYERS HALAT ÉS KAGYLÓT, UTÁNA PEDIG KATALÁN MÓDRA ELKÉSZÍTETT HOMÁRT EVETT. 

Az ételekről maga az étterem osztott meg fotót az Instagramon, több képpel együtt:

A Canale Dieci szerint a miniszterelnök délután fél 4 körül távozott az étteremből. Érdekesség, hogy az olasz portál azt is tudni véli: Orbán Viktor és felesége nemcsak kedden rótta le tiszteletét XVI. Benedek előtt, hanem részt vesznek a csütörtöki temetésén is (hivatalosan eddig csak arról lehet tudni, hogy Novák Katalin köztársasági elnök és Semjén Zsolt ott lesz).

(Borítókép: Orbán Viktor 2022. szeptember 10-én. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok