Index Vakbarát Hírportál

Magyarországon is érzékelhető volt a horvátországi földrengés

2023. január 5., csütörtök 08:44

Csütörtök reggel 6 óra 12 perckor a Richter-skála szerinti 3,4-es erősségű földrengés rázta meg Északkelet-Horvátországot – jelentette a horvát szeizmológiai intézet.

A földrengés epicentruma néhány kilométerre volt Pélmonostortól (Beli Manastir), a rengés fészke pedig tíz kilométeres mélységben helyezkedett el. A földmozgást az egész Drávaszögben, de Magyarországon, Baranyában és a Vajdaságban is érzékelte a lakosság. Károkról nem érkeztek jelentések.

A földrengést Eszéken is észlelték az emberek, akik talajmozgásra ébredtek. A beszámolók szerint tíz másodpercen át rezgett a föld, amibe az ablakok is beleremegtek. Sérültekről és anyagi kárról nem érkeztek hírek – írja a Szabad Magyar Szó.

#Earthquake 21 km N of #Osijek (#Croatia) 20 min ago (local time 06:12:32). Updated map - Colored dots represent local shaking & damage level reported by eyewitnesses. Share your experience via:
*https://t.co/LBaVNedgF9
*https://t.co/GOJj5kBsIT pic.twitter.com/OUaE14Ft98

— EMSC (@LastQuake) January 5, 2023

Pár hete a Richter-skála szerinti 2,8-as földmozgást észleltek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A földrengést a lakosság is érzékelte – tudatta a ELKH Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma az MTI-vel.

Azt megelőzően novemberben volt földrengés Magyarországon.

Rovatok