Index Vakbarát Hírportál

Két busz összeütközött Szenegálban, legalább negyvenen meghaltak

2023. január 8., vasárnap 17:13

Összeütközött vasárnap hajnalban két autóbusz Szenegálban, a balesetben legalább 40 ember meghalt, és sokan megsérültek – közölte a helyi tűzoltóság.

A baleset Kaffrine falu közelében történt, 250 kilométerre délkeletre a nyugat-afrikai ország fővárosától, Dakartól. Az egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mi okozta a szerencsétlenséget. Szenegálban hosszú évek óta nem történt ilyen súlyos közlekedési baleset.

Mélyen elszomorít a mai tragikus közúti baleset. Őszinte részvétemet fejezem ki az áldozatok hozzátartozóinak, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kívánok!

– írta a Twitteren Macky Sall szenegáli elnök.

Az országban január 9-étől, hétfőtől háromnapos nemzeti gyász kezdődik az áldozatok emlékére. Az elnök hétfőre minisztériumközi tanácsot hívott össze, hogy megvitassák a közlekedés biztonságát szolgáló szigorúbb intézkedések bevezetését – írja a CNN.

A térségben viszonylag gyakoriak a buszbalesetek, nagyrészt abból adódóan, hogy a járművek nincsenek megfelelően karbantartva, és az utak is sok helyen rossz állapotban vannak.

Múlt héten Elefántcsontpart fővárosában, Abidjanban ütközött össze két autóbusz, abban a balesetben tizennégy ember vesztette életét, Nigéria északi részén pedig tizennyolcan haltak meg egy súlyos karambolban.

Rovatok