Index Vakbarát Hírportál

Figyelmeztetést adtak ki sűrű köd miatt, meghosszabbították a téli szünetet Újdelhiben

2023. január 9., hétfő 08:43

Sűrű köd borította be hétfőn Újdelhit, India fővárosát, és a szokatlan hideg miatt a téli szünetet is egy héttel meghosszabbították az iskolákban a helyi hatóságok.

Az újdelhi nemzetközi repülőtér a Twitteren arra kérte az utazni készülőket, hogy vegyék fel a kapcsolatot a légitársaságokkal. Internetes járatkövető oldalak tanúsága szerint több járat késik a reptéren – írja az MTI szemléje.

Az indiai meteorológiai szolgálat Delhire és az ország északi részére, Pandzsábra, Harjana, Uttar Prades és Bihár államra adott ki figyelmeztetést „sűrű vagy nagyon sűrű köd” miatt. Felhívták az emberek figyelmét, hogy emiatt keddig jelentősen romolhat a levegő minősége, akadozhat a közúti és vasúti közlekedés és az áramellátás is.

Mindeközben az iskolákban egy héttel elhalasztották a téli szünet utáni iskolakezdést, miután vasárnap 3,8 Celsius-fokot mértek, ami 3 fokkal kevesebb az ilyenkor szokásosnál. India érintett részén az érvényben lévő szabályok szerint akkor hirdetnek hivatalosan hideghullámot, ha a hőmérséklet 4 fok alá süllyed, vagy a szokásosnál legalább 4,5 fokkal hidegebb van, és a hőmérséklet nem éri el a 10 fokot.

Rovatok