Index Vakbarát Hírportál

Súlyosan megsérült egy magyar síelő Ausztriában

2023. január 11., szerda 15:57

Balesetett szenvedett egy magyar síelő kedd délután az egyik ausztriai sípályán. A 17 éves fiút mentőhelikopterrel szállították kórházba.

A 17 éves magyar fiú kedd délután fél négy körül ütközött össze egy 28 éves villachi snowboardossal a karintiai Nassfeld egyik sípályáján. Az ütközés következtében a síelő elesett, és súlyos vállsérülést szenvedett – írja a 5 Minuten.

A pályamentő szolgálat és a sürgősségi orvos elsősegélynyújtása után a budapesti fiút mentőhelikopterrel a villachi kórházba szállították.

Mint megírtuk, legutóbb 2022 márciusában zuhant a mélybe egy magyar turista egy karintiai sípálya egyik felvonójáról. A baleset a gerlitzeni síterületen történt, Treffen településen. A sebesült férfit előbb motoros szánnal levitték a völgybe, ahonnan mentőhelikopterrel vitték Villachba, a tartományi kórházba.

A magyar férfi két barátjával szállt fel a székes felvonóra. Barátai beszámolója szerint menet közben a kezéből kiesett az egyik síbotja, amelyet megpróbált még elkapni, de lecsúszott az ülésről. A férfi még meg tudott kapaszkodni a felvonó lábtartójában, de rövid időn belül elfogyott az ereje, és leesett a sípályára, ahol éppen síoktatás folyt. Egy jelen lévő orvos elsősegélyben részesítette.

Rovatok