Index Vakbarát Hírportál

Lemond a német védelmi miniszter

2023. január 13., péntek 21:35

Nem Christine Lambrecht a legnépszerűbb politikus Németországban, az utóbbi időben pedig egyre többször bírálták. Most úgy tűnik, a védelmi miniszter távozik posztjáról.

Christine Lambrecht német védelmi miniszter, akit az elmúlt hónapokban a német fegyveres erők logisztikájának állapota miatt bíráltak, úgy döntött, hogy lemond – írja a Bild.

A kezdeményezés tőle származik, nem a kancelláriától

– írja a lap, azonban azt még nem lehet tudni, mikor történik meg a hivatalos bejelentés. Az utódról már folynak az egyeztetések. A Bild szerint a miniszteri posztot Eva Högl, a Bundestag katonai ügyekért felelős biztosa veheti át.

Lambrechtet az elmúlt hónapokban bírálták a Bundeswehr elégtelen logisztikai támogatása miatt. A német politikusok népszerűségi rangsorában a 20. helyen áll. A német kormány néhány napja közölte, hogy a miniszter továbbra is élvezi a kancellár bizalmát.

Legutóbb a közösségi médiában terjesztett újévi beszéde adott alkalmat a kritikára. A felvétel a járdán készült, a háttérben petárdák robbantak, és Lambrecht szavai a szél és a tűzijáték zaja miatt csak részben voltak érthetők.

Rovatok