Index Vakbarát Hírportál

Meghalt az erdélyi Magyarszovát 49 éves alpolgármestere

2023. január 15., vasárnap 13:58

Holtan találták meg vasárnap délelőtt a Kolozs megyei Magyarszovát magyar alpolgármesterét, Nagy Istvánt. Az alpolgármester január 13-án tűnt el.

A pénteken eltűnt férfit több napig nagy erőkkel keresték a Kolozs megyei hatóságok és a község lakói. A Kolozs megyei rendőrkapitányság vasárnap közölte, hogy a 49 éves férfi holttestét a község határában találták meg.

A rendőrség nem talált idegenkezűségre utaló nyomot, és gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indítottak vizsgálatot.

Szabó Mihály, Magyarszovát RMDSZ-es polgármestere az Agerpres hírügynökségnek elmondta, hogy legutóbb csütörtökön látta helyettesét, pénteken már nem jelent meg a munkahelyén.

Csütörtök reggel jött munkába, beszéltem vele, utána nekem orvoshoz kellett mennem. Délután hazament, próbáltam elérni telefonon, de nem válaszolt. Péntek reggel nem jött be dolgozni, és azóta nem láttam

– mondta a polgármester.

Keresésében több mint százan vettek részt, a rendőrök és csendőrök munkáját nyomozókutyák, önkéntesek és a település lakói is segítették – írja az Agerpres.

A Kolozs megyei község lakosságának mintegy fele magyar.

Rovatok