Index Vakbarát Hírportál

Komplett juhnyájat tereltek fel az egyik román autópályára

2023. január 15., vasárnap 12:15

Rendőri irányítás mellett voltak kénytelenek az autók egy hatalmas juhnyájat kerülgetni a Duna csernavodai hídján, miután három birkapásztor a másfél kilométernél hosszabb autópálya-szakaszra terelte az állatokat.

A forgalom terelgetése sok időt vett igénybe a zsúfolt Bukarest–Konstanca autópályán, ahová három juhász birkákkal merészkedett fel.

Három pásztor ugyanis úgy döntött, hogy a több mint másfél kilométeres hídon áthajtják a rájuk bízott állatokat.

Az Antena3 szerint a törvény tiltja, hogy állatokat nyájban, falkában, szekérbe fogva vagy csordában tereljék a városokban vagy a közutakon. Még lovakat sem szabad az útra vinni, nemhogy egy teljes birkanyájat, melynek kordában tartásához több juhász kell, és pásztorkutyák, de velük együtt is fennáll a veszélye, hogy az állatok kiszabadulnak a nyájból, és az autók közé rohannak.

Az incidens után a Konstanca megyei rendőrkapitányság bejelentette, hogy hivatalból intézkedett az ügyben, és több mint 10 000 lejre (800 ezer forint) megbírságolta a nyáj szállításáért felelős három férfit, ami azt jelenti, hogy fejenként 270 ezer forint körüli összeget kell fizetniük.

Balesetmentesen sikerült irányítani a forgalmat a juhokkal együtt, amiről egy arra közlekedő autós fedélzeti kamerás felvételt készített.

Rovatok