Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas robbanás volt egy kínai vegyi üzemben

2023. január 16., hétfő 07:11

Az eddigi információk szerint legalább ketten meghaltak, 37-en pedig megsérültek abban a robbanásban, ami még vasárnap történt a Kína északkeleti részén lévő Liaoning tartományban. A hatóságok tizenkét embert eltűntként tartanak nyilván.

Robbanás történt még vasárnap egy vegyi üzemben Kína északkeleti részén, Liaoning tartományban, a helyi hatóságok szerint legalább ketten meghaltak és tizenketten eltűntek, 37 ember pedig megsérült – adta hírül az MTI.

A helyi önkormányzat által közzétett fotók szerint az üzemben lángok csaptak fel, és sűrű fekete füst szállt fel. A hatóságok arról számoltak be, hogy a tűzoltóknak sikerült megfékezniük a tüzet, a helyi környezetvédelmi hivatal pedig ellenőrzi, hogy nem került-e mérgező anyag a levegőbe.

2015-ben az északkelet-kínai Tiencsin kikötői negyedét rázta meg óriási detonáció egy vegyszerraktárban. A robbanásnak akkor 173 halálos áldozata volt.

A vizsgálat eredményeként korrupcióval vádoltak meg több helyi illetékest, akik kenőpénzért cserébe figyelmen kívül hagyták a biztonsági szabályokat.

Rovatok