Index Vakbarát Hírportál

Kiterjesztett nyomozás indult Andrew Tate ellen

2023. január 16., hétfő 11:45

A román rendőrség kiterjeszti a nyomozást a korábbi kick-box bajnok Andrew Tate ellen. Korábban lefoglaltak egy luxusautó-flottát a bukaresti birtokán, és további hét ingatlanban – köztük egy nemrég felújított villában a Kárpátok alatt – tartottak razziát.

Andrew Tate luxusautóinak értékes gyűjteményét január elején foglalta le a rendőrség, miután őt és testvérét harminc napra őrizetbe vették.

Andrew Tate-et azután fogták el Romániában, hogy a közösségi médiában kisebb háborúba kezdett Greta Thunberg környezetvédelmi aktivistával. Felvetődött az is, hogy a román rendőröknek egy pizzásdoboz segített az elfogásban, de az egyenruhások ezt azóta cáfolták.

Az autók elkobzása arra is utalhat, hogy a román hatóságok felkészülnek az influenszer többi vagyontárgyainak lefoglalására, amelyek az áldozatok kártérítési igényeinek biztosítékaként szolgálhatnak.

Emberkereskedelem, nemi erőszak és szervezett bűnözés vádjával állt bíróság elé Romániában Andrew Tate és bátyja, Tristan Tate. Mindkettőjüket azzal gyanúsítják, hogy támogatták egy szervezett bűnözői csoport létrehozását, amelynek tagjai fiatal lányokat szexuális tartalmú videók készítésére kényszerítettek, amelyeket feltöltöttek az internetre, és ebből jelentős bevételük származott a Tate fivéreknek. Hat potenciális nő áldozata van a bűnszervezet tevékenységének – írja a BBC.

A lányokra tetoválták, hogy „Tate tulajdona”

További hét ingatlanon hajtottak végre razziákat, ami azt jelenti, hogy a nyomozók kiterjesztik az ügy bizonyítékainak keresését. Comarnicban található az egyik villa, ahol házkutatást tartottak. A szomszédok szerint az ingatlant tavaly kezdték el felújítani, és csak néhány hónapja fejezték be.

A nyomozás kulcsfontosságú része, hogy Andrew Tate hogyan szerezte meg a pénzét. A rendőrség tudni szeretné, komoly kapcsolat vagy házasság ígéretével csábította-e Romániába a nőket, mielőtt arra kényszerítette vagy manipulálta őket, hogy „modellként” dolgozzanak neki felnőtt virtuális chatszobákban. Vizsgálják az egyik tanú nemi erőszakkal kapcsolatos állításait is.

A nyomozók megerősítették, hogy hat nőt azonosítottak lehetséges áldozatként, azonban a nyomozásban részt vevő nők közül ketten nyilvánosan tagadták, hogy a Tate fivérek bántalmazták volna őket, vagy valaha is erőszakosnak látták volna őket.

A nők, akikre a „Tate tulajdona” és a „Tate Girl” felirat volt tetoválva, a bukaresti telepen dolgoztak, ahol Andrew Tate a testvérével és a felnőtt webkamerás vállalkozásában dolgozó modellekkel élt.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

(Borítókép: Andrew Tate és testvére 2023. január 10-én. Fotó: Andreea Campeanu / Getty Images)

 

Rovatok