Index Vakbarát Hírportál

Lövöldözés volt Floridában egy nemzeti ünnepségen

2023. január 17., kedd 09:54

Nyolc embert meglőttek egy Martin Luther King Jr.-napi rendezvényen a floridai Fort Pierce-ben – közölték a hatóságok helyi idő szerint hétfő este.

A CNN beszámolója szerint mind a nyolc áldozatot kórházba vitték sérüléseik miatt, egyikük állapota kritikus. Erről Brian Hester, a Szent Lucie megyei seriff hivatalának helyettes vezetője tájékoztatta a portált. A seriff hivatala szerint legalább négyen megsérültek a lövöldözést követő közelharcban.

Mint kiderült, több mint ezer ember gyűlt össze a Ilous Ellis Parkban, ahol helyi idő szerint délután fél ötkor lövések dördültek el.

Amikor az emberek meghallották a lövéseket, csak rohantak, amerre láttak, hatalmas káosz alakult ki. Az emberek igyekeztek fedezék mögé bújni, így elsőre nehéz volt megállapítani, kik azok, akik sérültek, és kik vonultak fedezékbe

– mondta el Hester.

Az első vizsgálatok alapján a rendőrség úgy véli, hogy a lövöldözés „valamiféle nézeteltérésből adódott két fél között” – tette hozzá a seriff, aki a bizonyítékok alapján úgy véli, többen is lőhettek. A rendőrségnek egyelőre nincsenek gyanúsítottjai.

Nagyon sajnálatos és szomorú, hogy egy olyan ember ünneplésén, aki a békét és az egyenjogúságot képviselte, egy nézeteltérés fegyverhasználathoz és erőszakhoz vezetett

– vélekedett Hester.

Rovatok