Index Vakbarát Hírportál

Betegsége buktatta le az utolsó keresztapát

2023. január 17., kedd 07:17

A rendőrség már hónapokkal ezelőtt tudomást szerzett róla, hogy a harminc éve keresett olasz maffiavezér, Matteo Messina Denaro betegséggel küzd, ami miatt rendszeres ellátásra szorul. Ennek volt köszönhető, hogy az egyik vizsgálatakor, a La Maddalena magánklinikán tudtak rajtaütni.

Letartóztatták a szicíliai maffia utolsó keresztapjának tekintett olasz maffiafőnököt, Matteo Messina Denarót, miután a nyomozók fülest kaptak arról, hogy a világ egyik legkeresettebb bűnözőjét daganatos betegséggel kezelik az egyik ismert palermói klinikán – értesült a The Guardian.

A férfi egy harmincötezer eurót érő svájci karórát viselt, amikor elkapták a rendőrök.

Letartóztatása után egy kiemelt biztonságú börtönbe szállítottak a palermói ügyészség hétfői sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint. A maffiózót körülbelül egy éven keresztül, rendszeresen kezelték a La Maddalena magánklinikán Andrea Bonafede álnéven.

Az egészség az egyik olyan dolog, amely előbb-utóbb arra kényszeríti a rejtőzködőket, hogy felfedjék hollétüket 

– mondta mondta Pasquale Angelosanto tábornok, a Carabinieri katonai rendészet vezetője, aki beszélt arról is, hogy a rendőrség már egy ideje tudta, hogy Denaro beteg, néhány napja pedig kaptak egy fülest, hogy nemsokára kezelésre megy.

Amikor a rendőrség betört a klinika épületébe, a maffiavezér állítólag megpróbált elmenekülni, de amikor rájött, hogy nincs menekvés, nem tanúsított ellenállást. A férfi állítólag a helyszínen bevallotta, hogy ki ő, amikor pedig ez az információ az ott tartózkodó civilek fülébe jutott, hangos tapsvihar tört ki. 

(Borítókép: Az olasz Carabinieri Sajtóiroda által 2023. január 16-án közzétett fotón Matteo Messina Denaro letartóztatása látható. Fotó: Handout / Italian Carabinieri Press Office / AFP)

Rovatok