Index Vakbarát Hírportál

Bosznia-Hercegovina elnöke: Magyarország a híd számunkra

2023. január 23., hétfő 17:54

Magyarország olyan hidat jelent az Európai Unió (EU) felé, amely segíthet Bosznia-Hercegovinának és a nyugat-balkáni térségnek kiépíteni a kapcsolatokat az európai közösséggel – mondta Zeljka Cvijanovics, Bosznia-Hercegovina államelnökségének soros elnöke hétfőn Budapesten, miután Novák Katalin köztársasági elnökkel találkozott.

Közös sajtótájékoztatójukon Zeljka Cvijanovics kiemelte: országa hálás azért, hogy Magyarország olyan megértéssel fordul a Nyugat-Balkán felé, amilyet nem sokan mutatnak az EU-ban.

Nagyra értékelik Magyarország jó kapcsolatát Bosznia-Hercegovinával és a nyugat-balkáni régióval, és fontos, hogy Magyarország megmutatta, komolyan gondolja a gazdasági együttműködést is a térséggel – tette hozzá.

A köztársasági elnök meghívására érkezett

Mint arról korábban beszámoltunk, Novák Katalin köztársasági elnök meghívására érkezett hivatalos látogatásra Bosznia-Hercegovina Államelnökségének soros elnöke hétfőn.

Novák Katalin köztársasági elnök a Kossuth téren katonai tiszteletadás mellett fogadta Zeljka Cvijanovicsot. Bosznia-Hercegovina Államelnökségének soros elnöke a Hősök terén koszorúzott, majd Novák Katalin köztársasági elnökkel tárgyalt. Megbeszélésük után nemzetközi sajtótájékoztatót tartottak.

Rovatok