Index Vakbarát Hírportál

Három komoly figyelmeztetés is volt rá, hogy a hatéves diák lelőheti tanárát

2023. január 26., csütörtök 15:21

Az év elején egy virginiai kisdiák tanárára lőtt az egyik óra közepén, a nőt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A sebesült pedagógus ügyvédje szerint több figyelmeztető jel is volt rá, hogy tragédia történhet, az iskola vezetése azonban nem szentelt különösebb figyelmet a problémának. Az eset után néhány órával az igazgatót elbocsátották.

Január elején megdöbbentette a nemzetközi sajtót, hogy egy hatéves kisiskolás meglőtte tanárát egy Newport News-i iskolában az amerikai Virginia államban; a pedagógust életveszélyes sebesüléssel vitték kórházba. A BBC információi szerint az iskola vezetőit háromszor is figyelmeztették, hogy a fiúnál fegyver lehet.

A január 6-i lövöldözés – amelyet a hatóságok szándékosnak minősítettek – megrázta a virginiai kisvárost, illetve kérdéseket vetett fel, hogy milyen következményekkel járhatnak a hasonló esetek.

Aznap néhány óra leforgása alatt három különböző alkalommal figyelmeztették az iskola vezetőségét az aggódó tanárok, hogy a fiúnál fegyver van, és többeket fenyeget is vele – mondta el a tanár ügyvédje, aki szerint

A rendőrség szerint 14 óra körül a fiú tanárára szegezte fegyverét az óra közepén, majd rálőtt. Steve Drew, Newport News rendőrfőnöke szerint a tanárnő életeket mentett meg azzal, hogy miután kézen és mellkason lőtték, azonnal kiküldte a diákokat az osztályteremből.

Az iskola igazgatója mostanra elvesztette az állását. A Richneck Általános Iskola igazgatótanácsának tagjai öt az egy ellenében megszavazták George Parker elbocsátását. Az igazgató eltanácsolása néhány órával azután történt, hogy a tanárnő ügyvédje bejelentette: be akarja perelni a kerületet, mondván, a lövöldözés megelőzhető lett volna. A rendőrség nem jelentett be vádemelést.

Rovatok