Index Vakbarát Hírportál

Tüntetnek Szatmárnémetiben egy 15 éves lány halála miatt

2023. január 26., csütörtök 21:51

Több százan tüntettek csütörtök este Szatmárnémetiben a megyei sürgősségi kórház épülete előtt egy 15 éves lány egy héttel korábbi hirtelen halála miatt – számolt be az Agerpres román hírügynökség.

Az emberek a kórház sürgősségi részlegének bejárata előtti parkban gyűltek össze, ahol gyertyákat és virágokat helyeztek el az elhunyt arcképe előtt. Utána eltorlaszolták a kórházhoz vezető utat, és igazságtételt követeltek.

Ki a gyilkosokkal a kórházakból!

– skandálták, és a lányt ellátó orvos lemondását követelték.

A 15 éves lány január 18-án légzési nehézségekkel jelentkezett a szatmárnémeti megyei kórház sürgősségi osztályán, de vizsgálat közben kétszer is leállt a szíve. Második alkalommal már nem tudták újraéleszteni az orvosok.

Szülei nem akarják elfogadni a történteket, azt állítva, hogy lányuk saját lábán érkezett a kórházba, és orvosi műhibára gyanakodnak. Az állítják, hogy az ügyeletes orvos csúnyán beszélt a tinédzserrel, és túlsúlyosnak nevezte – írta az Agerpres.

A hírügynökség szerint az orvost 2016-ban már felfüggesztették állásából, de a bíróság a javára döntött, így újra alkalmazták.

Adrian Marc, a megyei sürgősségi kórház menedzsere szerint a mostani ügyben több vizsgálat is indult.

A Szatmár Megyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított büntetőeljárást az ügyben, mint fogalmaztak, a lány „gyanús körülmények között” bekövetkezett halálának körülményeit vizsgálják.

Rovatok