Index Vakbarát Hírportál

Elintézünk titeket, rohadékok! Az ukrán polgármester Orbánnak üzent

2023. január 28., szombat 14:08

Borisz Filatov, Dnyipro polgármester is reagált Orbán Viktor szavaira. Meg kell hagyni, nem fogta vissza magát, rendesen a szívére vette, hogy a magyar miniszterelnök „senki földjének” nevezte Ukrajnát. Oroszul és „politikamentesen” üzent a magyar államnak az ukrán politikus.

„Először is, ribancarcú, »senki földje«, az nem a miénk, hanem a tiétek. Több ezer éve élünk itt, nem az Urálból jöttünk” – kezdi közösségi oldalán megosztott üzenetét Dnyipro polgármestere. A politikus Orbán Viktor azon kijelentését kommentálta, amelyben a miniszterelnök Ukrajnát Afganisztánhoz hasonlította, és senki földjének nevezte.

Különösen tehetségesnek kell lenni ahhoz, hogy Romániától és Szlovákiától Szerbiáig és Ukrajnáig mindenhol utálják az embert. A trianoni békeszerződés végül is büntetés az önök történelmi aljasságáért

– vélekedett az ukrán politikus, aki szerint a magyarok kegyetlensége és állandó vágya, hogy minden világháborúban a zsarnokok kedvében járjanak, „történelmi számkivetetté tett benneteket”.

Borisz Filatov úgy véli, „igazi söpredéknek kell lenni ahhoz, hogy megbocsássunk a szovjeteknek és utódaiknak 1956-ért”; és teljesen „erkölcsi szemétládának kell lenni ahhoz, hogy az EU és a NATO »ernyője« alá üljünk, és mindenkinek elcsavarjuk a nyakát”.

Kifelé az ernyő alól, és három nap múlva elintézünk titeket, rohadékok. K**aszott szemetek. Nem, nem a magyar emberek. A szemetek azok, akik ott hatalmon vannak

– zárta gondolatait.

Az ügyben kerestük a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőosztályát, amint választ kapunk, cikkünket frissítjük.

Bekérették a magyar nagykövetet

Orbán Viktor magyar miniszterelnök becsmérlő kijelentései miatt egyébként bekérették Magyarország kijevi nagykövetét is. Oleg Nyikolenko külügyi szóvivő szerint Magyarország szándékosan rombolja a magyar–ukrán kapcsolatokat. Szerinte a magyar miniszterelnök becsmérlő kijelentései Ukrajnáról teljes mértékben elfogadhatatlanok, és fenntartják annak a lehetőségét is, hogy a miniszterelnök kijelentésére másféle válaszlépést tegyenek.

A lépést Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is kommentálta.

A háború következménye, hogy emberek ezrei halnak meg, és egész országrészek válnak pusztasággá. Magyarország ezért akar békét és fegyverszállítások helyett azonnali tűzszünetet. Ez Magyarország világos álláspontja a háború kezdete óta

– fogalmazott, hozzátéve, hogy Magyarország sem szavakban, sem tettekben nem kíván belekeveredni a háborúba.

(Borítókép: Borisz Filatov 2019. január 29-én. Fotó: Sergii Kharchenko / NurPhoto / Getty Images)

 

Rovatok