Index Vakbarát Hírportál

Több tonna kokaint foglaltak le a Kanári-szigeteknél

2023. január 28., szombat 14:48

A spanyol hatóságok 4,5 tonna kokaint foglaltak le a Kanári-szigeteknél egy togói zászló alatt közlekedő teherhajón, amely Latin-Amerikából érkezett – jelentette be a spanyol rendőrség szombaton.

A spanyol hatóságok elmondása szerint több mint két éve figyelték az Orion V nevű hajót, melyet többször is átkutattak már, de eddig a „megfelelő bizonyítékok” ellenére nem sikerült a fedélzeten kábítószerre bukkanni. Az áttörést egy légi egység érte el január 24-én. A hajó élő állatokat szállított a Közel-Keletre, a kokaint pedig az állatok etetéséhez használt silókban rejtették el.

Az akcióban a hajó teljes, 28 fős legénységét őrizetbe vették. A spanyol bűnüldöző szervek mellett az amerikai kábítószer-ellenes hatóság (DEA), a togói rendőrség is részt vett.

Január közepén egy ugyanekkora és ugyanígy togói zászló alatt hajózó teherszállítón ugyanekkora mennyiségű kokaint találtak, szintén a Kanári-szigetek közelében. Így januárban a spanyol hatóságok összesen 9 tonna kokaint foglaltak le – írta az MTI. 

Rovatok