Index Vakbarát Hírportál

Az időjárás miatt rengeteg út vált járhatatlanná a szomszédban

2023. január 29., vasárnap 16:12

Kilenc országútszakaszon és 44 megyei úton nem lehet közlekedni a hó miatt Romániában. Az elmúlt 24 órában összesen 123 településen volt szükség a katonai tűzoltók közbelépésére a károk elhárítása érdekében.

Sok helyen autókat kellett kiszabadítani a hó fogságából, úttestre vagy járművekre dőlt fákat, villanypóznákat, lesodort épületelemeket kellett eltávolítaniuk a tűzoltóknak. A hóviharban több járműben is kár esett, kilenc országútszakaszon és 44 megyei úton nem lehet közlekedni a hó miatt, írja a Maszol.

Hét megye 122 településén szünetelt az áramszolgáltatás, a leállás összesen 29 389 fogyasztót érintett, a szolgáltatók dolgoznak a hiba elhárításán – számolt be a román katasztrófavédelmi főfelügyelőség (IGSU).

Mint korábban megírtuk, szombaton közlekedési gondokat okozott a télies időjárás Románia délkeleti megyéiben. A romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) szerint szombat délelőtt 12 főutat kellett lezárni Buzau, Braila, Vrancea, Galati megyében, ahol a viharos szél helyenként 50–75 centiméteres hótorlaszokat hordott az úttestre.

Rovatok