Index Vakbarát Hírportál

Kigyulladt egy raktárépület Marosvásárhelyen, robbanástól tartottak a szakemberek

2023. január 29., vasárnap 18:54

Megszűnt a robbanásveszély az erdélyi Marosvásárhelyen, ahol vasárnap kora délután kigyulladt egy több tonna műtrágya tárolására is használt raktárépület – közölte a Maros megyei vészhelyzeti felügyelőségre hivatkozva az Agerpres román hírügynökség.

Tűz ütött ki a marosvásárhelyi lerakatnál vasárnap helyi idő szerint 13 óra körül, a lángok 1500 négyzetméteren csaptak fel, a sűrű füst miatt a környék lakosságát is riasztották a Ro-Alert segélyhívó rendszeren keresztül.

A raktárépületben elektronikai felszerelések és gépkocsik mellett műtrágyát is tároltak, mely a hőségben könnyen felrobbanhatott volna. A Maros megyei vészhelyzeti felügyelőség késő délután közölte, hogy megszűnt a robbanásveszély, miután az épületben tárolt rakomány egy részét – többek között 15 tonna műtrágyát – kihordták.

A lángokban álló épülethez a helybéli tűzoltók mellett a környező megyék – Hargita, Szeben, Kolozs és Beszterce-Naszód – tűzoltóit is riasztották, az oltásban 70 szakember vesz részt 18 speciális járművel.

Késő délután még zajlott a parázsló gócok felkutatása és oltása. A helyszínen szintén nagy erőkkel jelen lévő mentősök segítségére nem volt szükség, senki sem sérült meg a tűzben – írta az MTI. 

Rovatok