Index Vakbarát Hírportál

Ingyenes repülőjegyeket oszt Hongkong, hogy fellendítse a turizmust

2023. február 2., csütörtök 20:47

Összesen 500 ezer repülőjegyet oszt majd szét márciusban Hongkong, hogy ezzel fellendítse az országban a turizmust.

Kína, valamint a város nemrég visszavonta a koronavírussal összefüggő utazási korlátozásokat. Most pedig abban reménykedik a település, hogy a járványnak a turisztikai ágazatra gyakorolt negatív hatásait ki tudja heverni. 

A hongkongi terv része az is, hogy 500 ezer repülőjegyet osztanak szét, összesen több mint 250 millió euró értékben.

Dane Cheng, a Hongkongi Turisztikai Hivatal ügyvezető igazgatója októberben azt nyilatkozta a BBC-nek, az ingyenes jegyeket eredetileg azért vásárolták, hogy támogassák a légitársaságokat a világjárvány idején – közölte az Euronews

Február 1-jén, szerdán azonban John Lee hongkongi kormányfő elindította az 1,8 milliárd eurós „Hello Hongkong” kampányt, amely keretében március 1-jén kezdődik a repülőjegyek osztogatása.

Az ingyenes jegyeket a hongkongi székhelyű Cathay Pacific, HK Express és Hong Kong Airlines légitársaságok osztják majd szét – közölte Fred Lam Tin-fuk, a hongkongi repülőtéri hatóság vezérigazgatója.

A jegyeket fokozatosan terjesztik a légitársaságok tengerentúli platformjain, kezdve a délkelet-ázsiai országokkal, majd a kínai szárazföld és Északkelet-Ázsia következik. Nyáron pedig további 80 ezer ingyenes repülőjegyet kapnak a hongkongi lakosok, további 80 ezret pedig a Greater Bay Areában élők.

A látogatók különleges ajánlatokat és utalványokat is élvezhetnek a városban. Egymillió, egyenként több mint 11 euró értékű utalványt adnak majd ételekre, italokra, közlekedésre, szállodákra, kiskereskedelemre és látnivalókra.

Ezeket a Time Out Hong Kong szerint február 2-án 17 órától osztják ki a négy határátkelőhelyen található turisztikai információs pultoknál. 

Rovatok