Index Vakbarát Hírportál

Nem is létezik a kiváló hírnévnek örvendő étterem

2023. február 3., péntek 18:01

A világ legjobb éttermeiben nagyon nehéz asztalt foglalni, a montreali Le Nouveau Duluth esetében pedig ez egyenesen lehetetlen – ami elég meglepő annak fényében, hogy a közelmúltig a TripAdvisoron a legmagasabb értékelést kapta Montreal 3678 felsorolt étterme közül.

A nevezett étterembe azért nem lehet beülni enni, mert nem is létezik – írja a Guardian. A CBC News nyomozása során kiderült, hogy az étterem – és a 85 darab ötcsillagos értékelés – teljes egészében kitaláció, ami rávilágít a felhasználói visszajelzésekre támaszkodó oldalak manipulálhatóságára.

A TripAdvisor oldalára kitett fényképek – amelyeket már töröltek – egy komor belső teret mutattak egy kis bárpulttal, egy kanapéval és bárszékekkel.

De még a legnaivabb vendéglátósok számára is túlzásnak tűnhetett a Le Nouveau Duluth kínálata, az étterem többek között privát és svédasztalos étkezéssel, élő zenével, játszótérrel és autós kiszolgálással (drive-through) „csábította” a vendégeket.

A Le Spot Saint-Denis nevű virágüzletet vezetője azt mondta a Guardiannek, fogalma sincs, hol lehet az étterem – annak ellenére, hogy állítólag ugyanabban az épületben van, mint az üzlete.

A TripAdvisor oldalán Charles Deschamps komikus képe szerepelt, és egy hozzá kapcsolódó telefonszám is fel volt tüntetve. Deschamps nem reagált azonnal a megkeresésre.

„Ebben az esetben az emberi moderálási gyakorlatok hibája miatt a hamis bejegyzés a kelleténél hosszabb ideig maradt aktív  a platformon. A lista – beleértve a hozzá tartozó értékeléseket és fotókat is – inaktívvá vált” – áll a TripAdvisor közleményében.

Rovatok