Index Vakbarát Hírportál

Kilencévesen érettségizett egy amerikai kisfiú, aki asztrofizikusnak készül

2023. február 6., hétfő 06:23

A mindössze kilencéves David Balogun nemrégiben szerezte meg középiskolai érettségi bizonyítványát, amivel minden idők egyik legfiatalabb középiskolát végzett diákja lett. A fiú egyetemre készül, később pedig nagy álma, hogy asztrofizikus váljon belőle.

Egy kilencéves pennsylvaniai kisfiú, David Balogun a valaha volt egyik legfiatalabb középiskolát végzett diák, aki máris az egyetemre készül. A fiú nemrég kapta meg bizonyítványát, amelyet távoktatásban teljesített – írja a The Guardian.

Ezzel a teljesítménnyel Balogun az egyik legfiatalabb ismert gyermek, aki valaha érettségizett, az oldest.org történelmi és kulturális honlap által összeállított lista szerint.

Ezen a listán a kilencéves fiúnál csak Michael Kearney fiatalabb, aki még mindig tartja a legfiatalabb érettségiző Guinness-rekordját, amelyet 1990-ben, hatévesen állított fel, majd 18 évesen mesterdiplomát szerzett. Balogun magasabbra került ezen a listán, mint a Pulitzer-díjas újságíró, Ronan Farrow, aki 11 évesen fejezte be a középiskolát.

A fiú már azt is tudja, hogy tanulmányai befejezése után mivel szeretne foglalkozni.

Asztrofizikus szeretnék lenni, hogy tanulmányozhassam a fekete lyukakat és a szupernovákat

– mesélte a helyi televíziónak.

Rovatok