Index Vakbarát Hírportál

Kigyulladt a világ egyik vezető dróngyártójának üzeme

2023. február 7., kedd 21:17

Kigyulladt a világ egyik vezető drónszállító vállalatának üzeme Lettországban. Több mint ötven tűzoltó és a rigai repülőtér tartálykocsija is részt vett az oltásban.

Tűz ütött ki kedd délután a lettországi Edge Autonomy pilóta nélküli légi járműveket gyártó vállalat üzemében. A gyárban többek között Ukrajna számára is gyártottak drónokat – számolt be az Unian ukrán hírügynökség.

A helyi média szerint a város lakóit arra kérték, hogy zárják be az ablakokat, ajtókat, és kapcsolják ki a klímaberendezéseket. Az Edge Autonomy később arról számolt be, hogy a tűz az egész gyártóüzemet beborította, ugyanakkor semmilyen információt nem közöltek arról, hogyan csaphattak fel a lángok. A vállalat igazgatóhelyettese, Yanis Vilmanis annyit tudatott a sajtóval, hogy a tűz komoly károkat okozott, de a pontos mértéke még nem ismert.

A rigai repülőtér tartálykocsija is csatlakozott

A hírügynökség úgy tudja, a tüzet február 7-én, kedden 15 óra 14 perckor jelentették be. A mentők megállapítása szerint az üzem nyílt lánggal égett, és a tűz gyorsan terjedt. A lángok oltásához összesen 50 tűzoltó, kilenc tartálykocsi és három létrás kocsi érkezett, de a rigai repülőtér tartálykocsija is csatlakozott az oltáshoz.

Az Edge Autonomy a világ egyik vezető drónszállítója. A vállalat termékeit katonai, polgári és tudományos célokra használják, és több mint 70 országba szállítják.

(Borítókép: Gints Ivuskans / AFP)

Rovatok