Index Vakbarát Hírportál

Felnőttfilmet nézett az egyik szerb képviselő a parlamenti ülésen

2023. február 7., kedd 09:34

Szürreális jelenetek játszódtak le a szerb Köztársasági Képviselőház múlt heti, Koszovó kérdése miatt összehívott ülésén, ahol a Szerb Szocialista Párt képviselője, Zvonimir Stević felnőttfilmet nézett a mobiltelefonján.

Ilyet minden bizonnyal soha nem látott, de talán még legvadabb álmában sem gondolt hasonlóra. A szerb Köztársasági Képviselőház múlt héten ülést hívott össze, ahol központi témaként szerepelt a Koszovó-kérdés. A képek tanúsága szerint ez nem kötötte le eléggé a Szerb Szocialista Párt képviselőjét, Zvonimir Stevićet, aki inkább felnőttfilmnézéssel töltötte idejét a parlamentben.

A dolog érdekessége, hogy az 1957-ben született Stević mindezt épp akkor tette, amikor az államelnök a hatalmas külföldi nyomásról, valamint Szerbia egyre nehezedő helyzetéről beszélt.

Hab a tortán, hogy Zvonimir Stević koszovói származású.

A felvétel – amelyet a Szabad Magyar Szó vett észre – elképesztő sebességgel kezdett el terjedni a világhálón. Sok helyen cenzúrázva jelentek meg a példátlan képsorok, Twitterre azonban teljes valójában került fel, nincsenek kitakarva a kényes részek. Amennyiben kíváncsi rá, mi mozgat meg egy szerb politikust parlamenti ülés közben, ide kattintva tudja megnézni.

Rovatok