Index Vakbarát Hírportál

FAZ: Meloni elárulta Orbán Viktort, de most ismét Magyarország mellett áll

2023. február 8., szerda 15:59

Az olasz és a magyar kormány együttműködésről állapodott meg az illegális bevándorlás elleni küzdelemben, valamint a hagyományos család védelmében és az EU járvány utáni helyreállítási alapjából származó források rugalmasabb felhasználásában – fogalmaz a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A német lap szerint Giorgia Meloni, Olaszország miniszterelnöke ismét Magyarország mellé állt.

Keddi lapszámában a Frankfurter Allgemeine Zeitung ismerteti, hogy a közvélemény-kutatók szerint Giorgia Meloni jelenleg a legnépszerűbb politikai vezető Európában, 46-49 százalékos támogatottsággal.

Meloni és Novák találkozója

A német lap cikkében – amelyet a Mandiner vett észre – az is szerepel, hogy Meloni láthatóan megbecsült partner, aki pragmatikusan képviseli az euróövezet harmadik legnagyobb gazdaságának érdekeit. Mint ismeretes, decemberben támogatta a 6,3 milliárd euró Magyarországnak történő szétosztása visszatartását az EU Bizottság jogállamisággal kapcsolatos aggályai miatt.

Ugyanakkor a lapban úgy fogalmaznak, hogy Orbán Viktor „elárulása” ellenére Meloni Novák Katalin múlt heti látogatása alkalmával ismét Magyarország mellé állt.

A legszorosabb együttműködésről állapodtak meg az illegális bevándorlás elleni küzdelemben, valamint a hagyományos család védelmében és az EU járvány utáni helyreállítási alapjából származó források rugalmasabb felhasználásáért folytatott küzdelemben is

– emlékeztetett a lap.

(Borítókép: Orbán Viktor és Giorgia Meloni Brüsszelben 2022. december 15-én. Fotó: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI)

Rovatok