Index Vakbarát Hírportál

Magával is végzett a férfi, aki vérfürdőt rendezett a Michigani Egyetemen

2023. február 14., kedd 07:26

Legalább hárman meghaltak, öten pedig megsérültek, amikor egy fegyveres tüzet nyitott hétfőn este a Michigani Egyetemen. A feltételezett elkövetőt holtan találták meg az egyetem East Lansing-i kampuszán kívül, a rendőrség szerint agyonlőtte magát.

A rendőrség nagy erőkkel kereste a gyanúsítottat, akit alacsony, fekete bőrű férfiként írtak le. A támadáskor sapkát, piros cipőt és farmerdzsekit viselt.

*#BREAKING: Police have just a Photo released of Michigan State University shooting suspect. Call 911 if seen.

*#EastLansing | #Michigan

Police have just released photos of the active shooter suspect. The shooter is a Black male, shorter in stature, with red shoes, a jean… https://t.co/toDEMkutaL pic.twitter.com/2u1POM11sZ

— R A W S A L E R T S (@rawsalerts) February 14, 2023

A fegyveres este fél kilenc tájban az egyetem Berkey Hall épületénél nyitott tüzet, majd egy szomszédos épületnél is lövöldözött. A helyszínre érkező rendőrök mindkét helyen találtak áldozatokat.

A hatóságok közleménye szerint hárman életüket vesztették, és legalább öt sebesültet vittek kórházba, többet életveszélyes sérülésekkel.

A szökésben lévő elkövetőt több száz rendőr kereste az egyetem East Lansing-i kampuszán. A diákokat felszólították, hogy ne hagyják el a lakóhelyüket, a hajtóvadászat alatt maradjanak biztonságos helyen. A szülőket is arra kérték, hogy ne menjenek a helyszínre.

Az emberek fejvesztve menekültek, amerre láttak:

BREAKING: Active Shooter on Michigan State University pic.twitter.com/UWvxrdlzmJ

— Matt Couch (@RealMattCouch) February 14, 2023

A rendőrség közleménye szerint néhány órás kutatás után megtalálták a férfi holttestét, feltehetően öngyilkosságot követett el.

A Michigani Egyetemen mintegy 50 ezer diák tanul. Az egyetem rendőrsége hétfőn este bejelentette, hogy a következő 48 órában minden tanórát és egyetemi tevékenységet felfüggesztenek.

2021 novemberében a Michigan állambeli Oakland megye egy középiskolájában egy 15 éves diák lőtt le négy tanulót és sebesített meg hat diákot és egy tanárt, írja az MTI.

Michigan állam kormányzóját, Gretchen Whitmert is tájékoztatták a lövöldözésről, aki őszinte részvétét fejezte ki a veszteségüket gyászolóknak.

(Borítókép: Rendőrök a lövöldözés helyszínén 2023. február 13-án. Fotó: Dieu-Nalio Chery / Reuters)

Rovatok