Index Vakbarát Hírportál

Különleges fotó készült Kim Dzsongunról

2023. február 16., csütörtök 10:38

Kim Dzsongun, a Koreai Munkapárt és a párt Központi Katonai Bizottságának főtitkára lapátot ragadott egy új phenjani lakópark alapkőletételén. A vezető ennyivel nem érte be, földet hányt az előre kijelölt helyre – erről pedig fotó is készült.

Kim Dzsongun egy üvegház és 10 ezer lakás alapkőletételét végezte el a fővárosban, Phenjanban – jelentette a Koreai Központi Hírügynökség, miközben az ország kemény gazdasági körülményekkel küzd a szankciók és a mélyülő elszigeteltség közepette.

金正恩氏、平壌の温室農場着工式でくわ入れ - https://t.co/jD2NRWYjYG
via @dailynkjp #デイリーNKジャパン #北朝鮮 #朝鮮民主主義人民共和国 #조선 #북한 #DPRK #NorthKorea #デイリーnk #dailynk #金正恩 #김정은 #KJU #KimJongUn #金正恩氏 pic.twitter.com/9fB4AJ9xwu

— デイリーNKジャパン (@dailynkjp) February 16, 2023

„Minden résztvevő hangosan skandálta a jelszavakat, hogy megmutassa hitét és akaratát, hogy a nép boldogságának építőiként és védelmezőiként teljes mértékben megmutassák hősiességüket és kreativitásukat, szem előtt tartva a tisztelt főtitkár nagy bizalmát és elvárásait” – írta a KCNA, utalva a párt első emberére.

Kim Dzsongun Istenhez hasonló státuszt élvez az ázsiai országában, ahol a politikai ellenzéket és a független médiát kíméletlenül elnyomják, írja azal-Dzsazíra pánarab hírtelevízió.

Az alapkőletételi ünnepségekre azután került sor, hogy Kim Dzsongun a múlt héten hatalmas katonai parádét rendezett Phenjanban, amelyen lánya is részt vett.

Rovatok