Index Vakbarát Hírportál

Olyan helyről jelentkezett be Novák Katalin, ahol magyar köztársasági elnök még nem járt

2023. február 16., csütörtök 17:16

Bahreinben járt a magyar államfő, amiről egy képet is megosztott a közösségi oldalán.

Bahreinben tett látogatást Novák Katalin államfő, és találkozott Hamad bahreini királlyal is. Többek között energiabiztonságról, gazdasági együttműködésről tárgyaltak. Mint kiderült, a bahreini államfő is a mielőbbi békét támogatja az Ukrajnában dúló háborúban.

„Először jár magyar államfő Bahreinben. Energiabiztonságról és gazdasági együttműködésekről tárgyaltunk őfelsége Hamad bahreini királlyal, akivel abban is egyetértettünk, hogy mihamarabb békére van szükség Ukrajnában” – olvasható Novák Katalin bejegyzésében.

A két ország kapcsolata

Február elején a magyar miniszterelnök előterjesztésére a Magyar Érdemrend középkeresztjével tüntette ki a bahreini külügyminisztert Szijjártó Péter. Abdullatif bin Rasid al-Zajáni „a koronavírus-világjárvánnyal szembeni magyarországi védekezés megszervezéséhez nyújtott támogatása elismeréseként” vehette át a Magyar Érdemrend középkeresztjét.

Novák Katalinnak tartalmasan telik a napja

Csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy Novák Katalin Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter javaslatára Balogh István rendkívüli és meghatalmazott nagykövetet bízta meg a brüsszeli NATO-képviselet vezetésével. Magyar József Zoltán volt zágrábi nagykövetet – aki egykor helyettes államtitkárként az európai kapcsolatokért felelt a külügyi tárcánál – most belgrádi nagykövetnek nevezte ki Novák Katalin.

Rovatok