Index Vakbarát Hírportál

Hat emberrel végzett egy ámokfutó az Egyesült Államokban

2023. február 18., szombat 07:39

Mississippi államban hat ember halt meg lövöldözésben egy kisváros több helyszínén pénteken, a hatóság egy gyanúsítottat vett őrizetbe – közölték a hatóságok. Virginiában pedig egy hatéves fiú ment fegyverrel az iskolába.

A rendőrség nyilatkozata alapján a támadó egy élelmiszerüzletnél parkoló autóban tartózkodó embert lőtt le kézifegyverrel, majd volt feleségét ölte meg.

Az állam északnyugati részén fekvő Tate megye rendőrfőnöke elmondta, hogy a gyanúsítottat otthona közelében fogták el, ezt követően további négy áldozatot találtak. Két férfit a ház közelében, további kettőt, egy nőt és egy férfit pedig a szomszédos lakóépületben.

A feltételezett tettest, egy 52 éves férfit őrizetbe vették, tettének indítékát egyelőre nem közölte a hatóság, de a jelentések szerint minden áldozatot ismert – írja az MTI.

Virginiában egy gyermek vitt fegyvert az iskolába

Letartóztatták egy hatéves kisfiú édesanyját, miután a fiú fegyvert vitt az általános iskolába Virginiában. A rendőrséget csütörtök délután hívták a Norfolk városában található Little Creek általános iskolába, ahol a személyzet átadta nekik a pisztolyt.

Senki sem sérült meg, de az egyik anya szerint a fiú azzal fenyegetőzött, hogy lelövi a lányát az osztályban. A múlt hónapban egy másik hatéves gyerek lelőtte és megsebesítette tanárát az államban – közölte a BBC.

A legutóbbi incidensben a fiú anyját pénteken kiskorú bűnelkövetéshez való hozzájárulással és azzal vádolták, hogy gyermekeknek engedélyezték a töltött lőfegyverhez való hozzáférést.

Rovatok