Index Vakbarát Hírportál

Egy nő azt állítja, hogy ő a világ leghíresebb eltűnt gyermeke

2023. február 18., szombat 09:37

Egy lengyel nő azt állítja, hogy valójában ő lehet Madeleine McCann, akinek kislányként sok évvel ezelőtt veszett nyoma. A nyomozókat egyelőre nem győzte meg erről.

A kiskorú még 2007-ben tűnt el Portugáliában, és a hatóságok szerint minden jel arra mutat, hogy meggyilkolták (bár a maradványai mind a mai napig nem kerültek elő). A nyomozás azóta is tart, a gyilkosság első számú gyanúsítottja pedig egy német pedofil, Christian Brückner – bár róla tavaly több tanú is azt állította, hogy nem követhette el a gyilkosságot.

A férfi 2022 őszén nyilatkozott a börtönből, és azt mondta, próbálják megtörni, vallomásra kényszeríteni a hatóságok, de továbbra is tagadta, hogy ő követte volna el a bűncselekményt.

Egyáltalán nincs bizonyíték arra, hogy elkövettem volna ezeket a bűncselekményeket. Nincs DNS, semmi. Az ügyészség próbál csapdába ejteni, és reméli, hogy összetörök a mentális nyomás alatt. Azt remélik, hogy szimplán igent mondok mindenre, ami esélyt ad arra, hogy megszabaduljak ettől a lelki terrortól

mondta akkor Brückner.

Az ügy most újabb furcsa fordulatot vett, mivel egy fiatal lengyel nő azt állítja, hogy

szerinte ő lehet a Portugáliában eltűnt kislány. 

A rejtélyes, saját bevallása szerint 21 éves nő alig egy napja tűnt fel az Instagramon, ahol az „iammadeleinemcann” felhasználónévvel regisztrált, és a történetét felkapta a külföldi bulvársajtó. Állítása szerint őt is elrabolhatták gyermekkorában, mert nem sok mindenre emlékszik, viszont csak néhány hónapja döbbent rá arra, hogy ő lehet Madeleine McCann.

Az Instagramján azt is leírta, hogy annak a pedofilnak a fia, aki őt fogságban tartotta, és zaklatta, gyanúsított volt McCann ügyében is. A 21 éves kor ugyan nem stimmel (mivel McCann, ha élne, most 19 éves lenne), de ezt azzal magyarázza, lehet, hogy rosszul tudja a saját korát. 

Bizonyítékként mindössze annyit tud felhozni, hogy hasonló helyeken vannak szeplői, mint az eltűnt kislánynak voltak. Az Instagramján – ahol már több mint 60 ezer követőre tett szert – azt írta, szeretne DNS-tesztet végeztetni az eltűnt kislány szüleivel együtt, hogy kiderüljön az igazság (legutóbbi, 24 órán át elérhető posztjában azt írta, hogy sikerült elérni a családot, és hamarosan elvégzik a tesztet).

Majdnem tízezerszer gondolták, hogy megtalálták az eltűnt kislányt 

Daily Mirror szerint a nyomozók egyelőre nem vették komolyan a lengyel nő kijelentését, és továbbra is úgy vélik, hogy Madeleine McCann meghalt 2007-ben. A brit lap arra is emlékeztetett, hogy 2021-ben már volt egy tiktokker is, akiről azt gyanították, hogy Madeleine McCann lehet, mert hasonlít rá. Sőt

egy 2016-os jelentésben az áll, hogy a világ 101 országában majdnem 9 ezer alkalommal jelentették be azt, hogy megtalálhatták Madeleine McCannt. 

Hitelt érdemlően azonban egyik esetben sem sikerült ezt bizonyítani. Mindössze azt tűnik biztosnak, hogy Christian Brückner ellen idén nyáron vádat emelnek a portugál hatóságok a gyilkosság miatt. 

(Borítókép:   Madeleine McCann. Fotó:  Peter Macdiarmid / Getty Images)

Rovatok