Index Vakbarát Hírportál

Négytagú lengyel család vesztette életét egy amerikai lövöldözésben

2023. február 20., hétfő 12:47

Vasárnap délelőtt érkezett a bejelentés a rendőrségre News Jersey államban, hogy lövöldözés történt a térségben. Kiderült, egy lengyel férfi lelőtte családtagjait, majd öngyilkos lett.

Meghalt két felnőtt és két gyermek egy lövöldözésben vasárnap az egyesült államokbeli New Jersey államban – jelentették a helyi hatóságok. Közölték azt is, hogy egy lengyel származású családról van szó. A feltételezések szerint a férfi lelőtte feleségét és gyermekeit, majd magával is végzett.

A helyszínre érkező rendőrök három holttestet találtak a helyszínen, Liden városában. A negyedik személyt – egy tizenéves fiút – kritikus állapotban szállították a newarki egyetemi kórházba – írja a polsatnews.pl.

Nem sokkal később Derek Armstead, Linden polgármestere bejelentette, hogy a fiú meghalt. A New York-i lengyel főkonzul később megerősítette, hogy az áldozatok lengyelek.

Lindenben sok lengyel él. Az egész közösséggel együtt osztozunk a fájdalomban. Mindannyiunkat megrázott ez a tragédia

– írta.

„Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”

Rovatok