Index Vakbarát Hírportál

Halálos lövöldözés szakította félbe a New Orleans-i felvonulást

2023. február 20., hétfő 18:18

Lövöldözni kezdett egy férfi magyar idő szerint vasárnap éjszaka New Orleansban, a Mardi Gras nevű karnevál egyik felvonulásán. A rendőrség közleménye szerint egy ember meghalt, négyen megsebesültek.

A közlemény szerint a gyanúsítottat sikerült gyorsan feltartóztatniuk és őrizetbe venniük a környéken szolgálatot teljesítő rendőröknek. Az akcióban kialakult lövöldözést követően az öt áldozatot – három férfit, egy nőt és egy fiatal lányt – kórházba vitték, ahol egyikük belehalt sebeibe, a többiek állapota stabil.

A rendőrség két lőfegyvert foglalt le, azonban az erőszakos cselekmény okának és körülményeinek vizsgálata még folyamatban van.

A Bacchusról elnevezett karneváli menetet magyar idő szerint vasárnap éjszaka átmenetileg felfüggesztették, majd New Orleans történelmi belvárosán keresztül folytatódott a felvonulás.

A louisianai nagyváros karneválja, a Mardi Gras az Egyesült Államokban a leghíresebbek közé tartozik: belföldi és külföldi turisták tömegeit vonzza, és a város idegenforgalmának egyik legfontosabb eseménye – írja az MTI összefoglalója.

Rovatok