Index Vakbarát Hírportál

Meggyilkoltak egy püspököt az Egyesült Államokban

2023. február 20., hétfő 14:29

Holtan találtak rá Los Angeles segédpüspökére, a rendőrség emberölés miatt indított nyomozást a 69 éves David O’Connell ügyében.

A férfi mellkasába egy lövedék fúródott, de a hatóságok azt nem közölték, hogy a püspök volt-e a célpont. A seriffhivatal nem közölte, hogyan és hol találták meg a holttestét. A gyanúsított vagy gyanúsítottak továbbra is szabadlábon vannak, írja a The Guardian.

LA Auxiliary Bishop David O’Connell was shot dead ** pic.twitter.com/EfNHkt5Wpz

— Daily Loud (@DailyLoud) February 19, 2023

Az Írországból származó David O’Connell 45 éven keresztül állt az egyház szolgálatában. A Vatikán is fontos embernek tartotta őt, Ferenc pápa 2015-ben nevezte ki az Egyesült Államok legnagyobb érsekségének, a Los Angeles-i érsekségnek egyik segédpüspökévé.

Neve évek óta ismert volt az Egyesült Államok katolikus egyházában, főként a bevándorlók, a szegények és a fegyveres erőszak áldozatai iránti erős elkötelezettségéről, írja a Vatican News.

„Nagy szomorúsággal jelentem be, hogy szeretett segédpüspökünk, David O’Connell váratlanul elhunyt. Megdöbbentő az eset, és nincsenek szavak szomorúságunk kifejezésére. A béke embere volt, szíve a szegényekért és a bevándorlókért dobogott” – nyilatkozta José Gomez érsek, Los Angeles főpásztora, az amerikai püspöki konferencia elnöke.

Rovatok