Index Vakbarát Hírportál

Az Aldi néhány hétig korlátozza a megvásárolható zöldségek mennyiségét

2023. február 22., szerda 18:10

Az Aldi korlátozza a megvásárolható zöldségek mennyiségét, az Egyesült Királyságban ugyanis hiány van a boltok polcain. A kiskereskedőket képviselő szakmai szövetség, a British Retail Consortium (BRC) szerint a hiány várhatóan néhány hétig tart, amíg a brit termesztési szezon beindul, és a kiskereskedők alternatív beszállítókat találnak.

Az Aldi csatlakozott az Asda és a Morrisons üzletlánc által bevezetett frissáru-adagoláshoz – erősítette meg szerda délután az Aldi. Az új szabályok február 22-től, szerdától léptek életbe az összes üzletben.

„A paprika, uborka és paradicsom vásárlását személyenként három darabra korlátozzuk, hogy a lehető legtöbb vásárló megvehesse a terméket, amire szüksége van” – mondta az Aldi szóvivője a Mirrornak.

Az ellátási problémák miatt üresek a polcok 

A rossz időjárás és az afrikai és európai szállítási problémák kombinációja miatt a brit szupermarketek polcain nincs paradicsom, és néhány más friss termékből is fogynak a készletek. Eközben a „katasztrofális” konzervatív kormány és a brexit súlyosbította a brit élelmiszerhiányt – állítja egy mezőgazdasági csoport.

Andrew Opie, a British Retail Consortium élelmiszerekkel és fenntarthatósággal foglalkozó igazgatója elmondta: „A nehéz időjárási körülmények Dél-Európában és Észak-Afrikában megzavarták néhány gyümölcs és zöldség, köztük a paradicsom és a paprika betakarítását.”

Bár a fennakadások várhatóan néhány hétig tartanak, a szupermarketek jól kezelik az ellátási lánc problémáit, és együttműködnek a termelőkkel annak érdekében, hogy a vásárlók a friss termékek széles választékához juthassanak hozzá. Addig is egyes áruházak ideiglenesen korlátozzák a vásárlók által megvásárolható termékek számát, hogy mindenki számára biztosítsák az elérhetőséget

– mondta.

A Tesco a lapnak elmondta, hogy jelenleg nem állnak fenn korlátozások egyetlen termék esetében sem. Az iparág más kiskereskedőivel együtt a Tesco is megerősítette, hogy a rossz időjárás miatt néhány paradicsom- és paprikacsaládnál „átmeneti ellátási problémákat” tapasztalt.

(Borítókép: Vásárló egy Aldiban az Egyesült Királyságban 2023. február 20-án. Fotó: Phil Noble / Reuters)

Rovatok