Index Vakbarát Hírportál

Lengyelország barikádokat állít a Belarusszal közös határai mentén

2023. február 23., csütörtök 20:27

Belarusszal és Oroszországgal közös határai mentén állított fel barikádokat Lengyelország. A nemzetvédelmi miniszter elárulta, mi a célja az intézkedésnek.

„Megkezdtük a biztonság megelőzés céljából történő bővítését az orosz és belorusz határon” – jelentette be a Twitteren Mariusz Blaszczak lengyel nemzetvédelmi miniszter.

Ez a védelmi és elrettentő stratégiánk része

– fogalmazott bejegyzésében. A poszthoz képeket tett közzé, amelyeken barikádok láthatók.

Közben a fegyveres erők főparancsnoksága arról számolt be, hogy a lengyel hadsereg „az Oroszországgal és Belarusszal közös határon kijelölt területek bővítését végzi Lengyelország biztonságának szavatolása érdekében”. Ugyanakkor kijelentették:

Nem zárunk le működő határátkelőket.

Lengyelország is küzd az illegális migrációval. Több intézkedést is meghoztak, 2022-ben fejezték be a 186 kilométer hosszú acélfal építését, amely 5,5 méter magas. Ezenfelül még folyamatban van az elektronikus sorompó telepítése is, amely kamerákból és érzékelőkből áll majd.

A PolsatNews szerint februárban 1047-en próbálták meg illegálisan átlépni a határt. Az elmúlt napon 31 személy próbált meg átjutni a Belarusszal közös határon.

Rovatok