Index Vakbarát Hírportál

Öngyilkosságnak minősítették az Epsteinhez kötődő Clinton-tanácsadó titokzatos halálát

2023. február 23., csütörtök 16:44

Bill Clinton elnök egyik, Jeffrey Epsteinhez kötődő tanácsadójának rejtélyes halálát hivatalosan öngyilkosságnak nyilvánították − annak ellenére hogy a holttest közelében nem találtak fegyvert.

Az 59 éves Mark Middletont, aki az 1990-es években Bill Clinton Fehér Házában dolgozott, 2022. május 2-án találták holtan az Arkansas állambeli Perryville-ben lévő Heifer Ranchen − jelentette a Daily Mail.

Közel egy évvel Middleton halála után a héten az újság által megszerzett rendőrségi jelentésből kiderült, hogy a Little Rock-i üzletembert lőtt sebbel a mellkasán és a nyakát egy villanydróttal fához kötözve találták meg.

Azonnal láttam, hogy a férfi nyilvánvalóan halott

− írta Jeremy Lawson, Perry megye seriffhelyettese jelentésében.

Lawson beszámolójában az is szerepel, hogy bár a rendőrök Middleton BMW terepjárójában egy fegyvertokot és három doboz sörétet találtak, fegyver nem volt a közelben − írta meg a New York Post.

Clinton számos munkatársa halt meg titokzatos körülmények között

A jelentés nyilvánosságra hozatalát azután függesztették fel, hogy a családtagok keresetet nyújtottak be a bíróhoz. Aggódtak, hogy a halálesetről készült képek nyilvánosságra kerülnek. A bíró végül úgy döntött, hogy a részleteket közzé lehet tenni, de a fényképeket nem.

Middleton az 1990-es években Bill Clinton különleges tanácsadója volt, és Epstein 17 látogatásából hét alkalommal ő írta alá belépőjét a Fehér Házba. A látogatások túlnyomó többségben a Fehér Ház nyugati szárnyában voltak, ahol az Egyesült Államok elnökének hivatala működik.

A rendőrségi jelentést a Perry megyei seriff hivatala juttatta el a dailymail.com-hoz. Middleton családja szerint depresszióban szenvedett.

Clinton számos korábbi munkatársa halt meg az évek során váratlan körülmények között, köztük Vince Foster, a Fehér Ház helyettes tanácsadója. 1993-ban bekövetkezett halálát öngyilkosságnak nyilvánították, az eset azonban összeesküvés-elméletek egész sorát indította el Clintonék érintettségéről.

Miután Epstein 2019-ben felakasztotta magát cellájában, miközben bírósági tárgyalására várt, Donald Trump retweetelte az összeesküvés-elméleteket, amelyek szerint Clintonnak köze volt az esethez.

Rovatok