Index Vakbarát Hírportál

Szörnyű gyilkosság Hongkongban: a hűtőben találták meg a népszerű modell maradványait

2023. február 25., szombat 21:45

A hűtőben találták meg egy 28 éves modell feldarabolt maradványait Hongkongban. A rendőrség három gyanúsítottat vett őrizetbe az esettel összefüggésben.

Abby Choi eltűnését még szerdán jelentették be a rendőrségen. A maradványait végül helyi idő szerint péntek délután találták meg egy hongkongi víkendházban. 

A modell levágott testrészeit feldarabolták, és egy hűtőbe helyezték.

A nyomozók a maradványok mellett találtak egy húsvágó bárdot, egy elektromos fűrészt, valamint több ruhát. Szombatra a rendőrök őrizetbe vettek három gyanúsítottat, akiket ki is hallgattak.

CNN szerint Abby Choi nemzetközileg ismert személy volt a modellszakmában, januárban például egy 2023-as nyári kollekcióhoz állt modellt Párizsban. 

A volt férjének a családja ölethette meg

Helyi sajtóértesülések szerint Abby Choi 4 gyermekes édesanya volt. A Straits Times című lap azt írja, hogy két közös gyermeke van a volt férjétől, Alex Kwongtól,

akit most azzal gyanúsítanak, hogy ő rendelhette el a modell meggyilkolását. 

A lap szerint Kwong szülei, valamint a 31 éves testvére voltak azok a személyek, akiket eddig őrizetbe vettek. A férfit azonban egyelőre nem találják, bár jelenleg is hajtóvadászatot folytatnak ellene.

A helyi sajtó szerint a gyilkosságnak pénzügyi okai lehettek. Alex Kwongnak és családjának ugyanis évek óta konfliktusa volt a modellel, amelynek középpontjában az állt, hogy kié legyenek azok a több tízmillió hongkongi dollár értékű ingatlanok, amelyek papíron a közös tulajdonaik voltak Kwanggal, de eredetileg a modell birtokában álltak. 

Úgy tudni, hogy Abby Choi az Alex Kwonggal való szakítás után összeköltözött egy másik férfival, és a gyakorlatban össze is házasodtak 2016-ban, de hivatalosan nem jegyezték be ezt a kapcsolatot. A család emiatt dönthetett úgy, hogy meggyilkoltatják, abban bízva, hogy ebben az esetben Alex Kwongra száll majd az ingatlanok tulajdonjoga.

Rovatok