Index Vakbarát Hírportál

Hetvencentis hó hullott a horvát tengerpart közelében

2023. február 27., hétfő 09:23

Megbénult a közlekedés Dalmáciában, többen az autójukban ragadtak. Jelentős havazás zúdult Horvátországra vasárnap délután, a helyzetet pedig tovább nehezíti a térségben dúló szélvihar. A helyi speciális egységek jelenleg is próbálják kimenteni az autójukban fogságba esett embereket.

Összeomlott a közlekedés, és teljesen elvágta a hó Dalmáciát Horvátország többi részétől – számolt be a horvát Index. Tegnap délután fél három óta a havazás és a viharos szél miatt egyetlen út sem járható Dalmácia felől Horvátország szíve felé.

A hatalmas havazás miatt sokan az autójukban voltak kénytelenek éjszakázni, ezért Gracacban, Gospicban, Obrovacban és Kninben is menedékközpontokat hoztak létre. A horvát lap azt is megtudta, hogy legalább 25 jármű figyelmen kívül hagyta a vörös riasztást, és behajtott az A1-es autópálya lezárt szakaszára a Sveti Rok alagút közelében.

Emiatt többen elakadtak a hóban, most pedig a speciális egységek próbálják őket kimenteni. A havazás mellett egy erős szélvihar is nehezíti a helyzetet, amely körülbelül 150 kilométer per órás sebességgel fúj.

(Borítókép:  MTI / AP)

Rovatok