Index Vakbarát Hírportál

Megtalálták a rendőrök a brit főnemes lányt, de újszülött babája nem került elő

2023. március 1., szerda 07:59

Előkerült a brit királyi családhoz is kötődő arisztokrata lány, valamint bűnöző élettársa is, akik ellen január elején indult hajtóvadászat. Kisbabájuk azonban nem volt velük, őt jelenleg 200 rendőr keresi.

A brit rendőrség megtalálta és letartóztatta Constance Marten arisztokratát, valamint élettársát, Mark Gordont, akit szexuális bántalmazásért korábban már elítéltek. A párt hétfőn este helyi idő szerint fél tíz körül vette észre Brightonban egy járókelő – írja a Sky News.

A nő csecsemője azonban nem került elő, és sem Marten, sem az élettársa nem hajlandó nyilatkozni arról, hol lehet.

Az újszülöttet 200 rendőr keresi jelenleg, és remélik, hogy a baba még életben van. Martent és Gordont gyermek elhanyagolásának gyanúja miatt őrizetbe vették.

Mint megírtuk, január eleje óta tartja izgalomban a brit közvéleményt a csecsemőjével együtt eltűnt főnemes lány esete, aki nagyanyja révén még a királyi családhoz is kötődik.

A gyermek apja korábban 20 évet töltött börtönben erőszakos és szexuális jellegű bűncselekmények miatt. A rendőrség nyomravezetői díjat is felajánlott, hogy mielőbb rátaláljanak az orvost eddig még nem látott újszülöttre.

Az üggyel szinte napi szinten foglalkoztak a vezető brit médiumok, akár térképen követve az észleléseket Kelet-Londontól Liverpoolig. Az eset furcsaságán túl a nagy sajtófigyelem annak is köszönhető, hogy a brit társadalom jelentős része követendő példaként tekint az uralkodócsaládra és a rangban utánuk következő arisztokráciára, így a körükben zajló botrányok mindig a közfigyelem középpontjában állnak a szigetországban. Az arisztokrata nő esetéről az alábbi cikkünkben írtunk részletesen.

„Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”

Rovatok