Index Vakbarát Hírportál

Nem tartja magát bűnösnek a Koránt meggyalázó szlovák nő

2023. március 1., szerda 18:43 | aznap frissítve

Három év szabadságvesztésre ítélték azt a szlovák nőt, aki évekkel ezelőtt meggyalázta a Koránt. Sheila Szmerekova a tettét beismerte, de nem tartja magát bűnösnek.

A besztercebányai Specializált Büntetőbíróság bűnösnek találta Sheila Szmerekovát szélsőséges bűncselekmény és veszélyes fenyegetőzés elkövetésében, és három év szabadságvesztésre ítélte – írja a Paraméter.

A nő ellen azt követően emeltek vádat, hogy 2017-ben videót készített arról, hogy meggyalázza a Koránt. A lap beszámolója szerint a felvételen az látható, amint a vádlott kitép egy lapot a könyvből, és kitörli vele a fenekét, majd az egészet levizeli és felgyújtja. Egyúttal a muszlimok elleni harcra szólított fel.

A tárgyaláson beismerte, hogy ő szerepel a videón, és ugyan nem tagadja a tettét, mégsem tartja magát bűnösnek. Elmondása szerint cselekedetével senkit nem bántott. Sheila Szmerekova azt is elmondta, hogy a Koránt külföldön vette egy könyvkereskedésben, és a felvételt nem Szlovákiában készítette. Hozzátette, gyerekkora óta szexuálisan zaklatták, és emberkereskedelem áldozatává is vált. Állítása szerint Finnországban egy menekülttáborba zárták, ahol muszlimok zaklatták.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott fellebbezett.

Rovatok