Index Vakbarát Hírportál

Rákkal műtötték Joe Bident

2023. március 3., péntek 21:59

A Joe Biden elnök mellkasáról múlt hónapban eltávolított bőrelváltozás bazálsejtes karcinóma volt, ami a bőrrák egy gyakori formája − közölte pénteken orvosa, hozzátéve, hogy további kezelésre nincs szüksége az elnöknek.

Kevin O'Connor, a Fehér Ház orvosa elmondta, hogy „minden rákos szövetet sikeresen eltávolítottak” az elnök február 16-i rutinvizsgálata során. O'Connor hozzátette, hogy a beavatkozás helye Biden mellkasán „szépen gyógyult”, és az elnök továbbra is rendszeres bőrgyógyászati szűréseket fog végeztetni − közölte az AP hírügynökség.

A bazális sejtek a rák leggyakoribb és legkönnyebben kezelhető formái közé tartoznak − különösen, ha korán észreveszik őket. O'Connor szerint nem hajlamosak terjedni, mint más rákos megbetegedések, de megnőhetnek, ezért távolítják el őket.

Jill Bident is műtötték nemrég

Mint arról korábban beszámoltunk, a közelmúltban az elnök feleségének, Jill Bidennek is eltávolítottak rákos bőrelváltozásokat a mellkasáról és az arcáról.

A first lady idén januárban Biden elnök kíséretében a marylandi Walter Reed Nemzeti Katonai Orvosi Központba utazott, hogy megvizsgálják, és eltávolítsák a jobb szeme fölötti elváltozást egy Mohs-műtétnek nevezett eljárással. A műtét előtt az orvosok a bal szemhéján és a mellkasának bal oldalán is aggasztó részeket fedeztek fel.

Mind a jobb szeme feletti, mind a mellkasán lévő elváltozásról bebizonyosodott, hogy bazálsejtes karcinóma, a bőrrák leggyakoribb formája.

Mindkét esetben az összes rákos szövetet sikeresen eltávolítottuk. A szemhéjról származó elváltozást további vizsgálatokra küldték

– mondta O ' Connor.

(Borítókép: Joe Biden. Fotó:  Anna Moneymaker / Getty Images)

Rovatok